FAQ

Registratie en profiel

Hoe meld ik mij aan?
Klik op de link Registreren. Nadat je de benodigde gegevens hebt ingevuld, krijg je een mailtje van  Adoptievoorzieningen met een samenvatting van je aanvraag. Wij controleren zo snel mogelijk of je inderdaad tot de doelgroep behoort. Je krijgt in principe binnen twee werkdagen bericht met een wachtwoord op het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Tip: Lees ook hieronder hoe je een goede gebruikersnaam kiest.

Het kiezen van een gebruikersnaam
Ook al is dit een besloten forum, wij adviseren je in verband met de bescherming van je privacy om toch een enigszins anonieme gebruikersnaam aan te maken. Let op! Je kunt je gebruikersnaam niet meer wijzigen.
Enkele tips voor het kiezen van een gebruikersnaam:

  • Houd er rekening mee dat de kans groot is dat jouw voornaam al in gebruik is.
  • Kies daarom een zo origineel mogelijke naam.
  • Pas je naam aan met bijv. een originele spelling (bijv. L1nda).
  • Plaats getallen (bijvoorbeeld je geboortejaar) achter een naam of woord.
  • Het systeem accepteert geen vreemde tekens (alleen @ werkt wel).

Hoe pas/vul ik mijn profiel aan?
Rechts bovenaan en onderaan de pagina vind je de knop Mijn profiel. Onder Bewerken kan je een Handtekening instellen en een korte Bio schrijven over jezelf. Door middel van Profielfoto bewerken kan je een foto van jezelf of een ander plaatje uploaden die als jouw avatar zal dienen.

Hoe kan ik mijn account opheffen?
Klik onder Mijn profiel bij Instellingen op Verwijder account. Adoptievoorzieningen krijgt hier automatisch bericht van, je hoeft ons dus niet apart in te lichten. Jouw topics en reacties blijven wel bestaan op het forum.

 

Wachtwoord, gebruikersnaam en e-mailadres

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
Op de inlogpagina van het forum (onder de knop Login) kan je klikken op Wachtwoord vergeten?. Voer het e-mailadres in waarmee je je destijds op het forum hebt aangemeld. Je ontvangt zo snel mogelijk een nieuw wachtwoord op het aangegeven e-mailadres. We raden je aan om het wachtwoord daarna aan te passen. Zie hieronder.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?
Klik onder Mijn profiel bij Instellingen op Wachtwoord. Voer je nieuwe wachtwoord 2 x in en druk op Bewaar veranderingen. Hou er rekening mee dat een wachtwoord minimaal 8 tekens lang moet zijn.

Ik ben mijn e-mailadres/gebruikersnaam vergeten. Wat nu?
Wanneer je vergeten bent welk e-mailadres je bij aanmelden gebruikt hebt, maar je weet je gebruikersnaam nog wel, vul dan bij Wachtwoord vergeten je gebruikersnaam in.
Ben je ook je gebruikersnaam vergeten, neem dan contact op met Adoptievoorzieningen
(tel. 030-233 0340, keuze 2, ma t/m vrij tussen 9.00 en 14.00 uur). De medewerker zal je een controlevragen stellen en zal je vervolgens op het eerder door jou opgegeven e-mail de gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord e-mailen.

Hoe verander ik mijn e-mailadres?
Het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd wordt indien nodig ook door de forumbeheerder en moderatoren gebruikt om contact met je op te nemen. Het is dan ook verplicht om met een actief e-mailadres ingeschreven te staan. Als je e-mailadres verandert, dien je de wijziging door te geven aan de forumbeheer. Dit kan per e-mail via het contactformulier op de site of telefonisch (zie hierboven).

Hoe verander ik mijn gebruikersnaam?
Het is in principe niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen. Mocht dit toch nodig zijn, neem dan telefonisch contact met ons op (zie hierboven).

 

Topics en reacties

Wat is een categorie?
Het forum is opgebouwd uit een aantal categorieën met ieder een eigen thema, zoals Wennen en Hechten, achtergrondgeschiedenis, de buitenwereld, enz. Binnen deze categorieën vind je diverse discussies oftewel topics. Je kan zelf een topic openen maar ook deelnemen aan al lopende discussies.

Wat is een topic?
Een topic is een discussie over een bepaald onderwerp binnen een van de categorieën. Je kan zelf een discussie starten door een topic te openen maar uiteraard ook meepraten op een reeds geopend topic. Kijk bij het starten van een topic in welke categorie deze het beste past. Bij iedere categorie staat kort aangegeven waar deze categorie over gaat. Het is mogelijk dat een topic door de moderatoren wordt verplaatst omdat men van mening is dat het topic qua onderwerp thuishoort in een andere categorie.

Hoe open ik een topic?
Wil je iets bespreken of vragen en hiervoor een topic starten op het forum? Kies een van de categorieën waarbinnen het onderwerp het beste past en klik op Onderwerp toevoegen. Vul daarna het onderwerp van de discussie in en tik in het veld daaronder wat je kwijt wilt over dat onderwerp.
Om topics met eenzelfde onderwerp te voorkomen, verzoeken we je eerst nauwkeurig te zoeken naar het onderwerp waarover je een discussie wilt beginnen.

Hoe kan ik bepaalde topics vinden op trefwoord?
Op de hoofdpagina van het forum vind je rechts boven een zoekbalk. Je kunt hier een trefwoord intypen en vervolgens een zoekopdracht geven. Als je meerdere zoektermen invult wordt automatisch gezocht op inhoud waarin alle zoektermen voorkomen. Wil je zoeken op zinsdeel? Plaats de zoektermen dan tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld “wennen op school”.

Hoe reageer ik op een bestaand topic?
Onder elke bijdrage vind je een button Reactie plaatsen. Druk op Reactie toevoegen om je reactie te publiceren. Let op dat je op de goede plek in de discussie reageert. Reageer je op de hoofdtopic, klik dan op de 1e bijdrage bovenaan. Wil je reageren op een reactie, klik dan op de reactie.

Ik wil mijn topic wijzigen of verwijderen.
Je kan een eigen topic wijzigen door middel van de Bewerk-knop.
Verzoeken tot verwijderen van topics kunnen worden ingediend door middel van een verzoek via het contactformulier op de site.

Hoe kan ik tekst veilig kopiëren en plakken in een post?
Als je een tekst gewoon kopieert en plakt in een post, dan is de kans groot dat er een vreemde brei aan code zal ontstaan. Dat komt omdat er allemaal onzichtbare programmeercode mee gekopieerd en geplakt is. Om dat te voorkomen, kan je tekst die je gekopieerd hebt eerst plakken in een kaal tekstverwerkingsprogramma (Windows: Notepad/Kladblok, Mac: TextEdit). Plak daar eerst de gekopieerde tekst in en knip hem dan opnieuw uit dit programma voordat je hem op het forum post.

Als ik een email krijg vanuit het forum dat er een reactie voor mij is en ik klik op de link, dan kom ik niet bij de juiste post uit. Hoe los ik dit op?
Dat probleem doet zich voor als je nog niet ingelogd bent op het forum. Als je eerst inlogt en dan op de link in de mail klikt, dan kom je direct bij de juiste post uit.

 

Contact met andere leden, moderatoren, community-manager

Kan ik een ander forumlid een privébericht (PB) sturen?
Het is mogelijk om een privébericht naar een medeforumlid te versturen. Als je privé-berichten naar je e-mail doorgestuurd wilt krijgen, kan je dat instellen onder Mijn profiel.
Ga naar Instellingen > E-mail en vink Ja aan onder Berichten bij Een lid verzendt je een nieuw bericht.

Hoe kan ik de moderatoren of de communitymanager bereiken?
Je kan een moderator een privébericht sturen (zie hierboven). Wil je een algemene vraag aan de moderatoren, de forumbeheerder of de communitymanager stellen, gebruik dan het contactformulier onder Contact.

 

Klachten

Iemand anders misdraagt zich. Wat kan ik dan doen?
Soms is een bericht bewust provocerend en dus bedoeld om reacties uit te lokken. In een dergelijk geval is het verstandig om niet te reageren. Gaat het echt te ver, meld dat dan aan een van de moderatoren, die zal indien nodig passende actie ondernemen.

Ik ben het niet eens met een beslissing van de moderatoren. Wat nu?
Je kunt bezwaar maken tegen een beslissing van de moderatoren door een e-mail te sturen aan de communitymanager, w.veendijk@adoptie.nl Vergeet niet te vermelden om welke post/topic/actie het gaat. De communitymanager onderzoekt de beslissing en laat je per mail de uitslag hiervan weten. Deze uitslag is bindend.
Uiteraard kun je op deze wijze ook je opmerkingen/tips/complimenten/klachten over het forum kenbaar maken. Alle e-mails worden met aandacht gelezen en beantwoord.
Waarschijnlijk een overbodige toevoeging maar we vermelden het voor de zekerheid toch maar: Het is niet toegestaan e-mailwisselingen (waaronder e-mailwisselingen met de moderatoren) of delen hieruit op het forum te publiceren.